One HEL of a week – Helsinki Part III 30 Mei 2019 12:05

Suomenliina

One HEL of a week – Helsinki Part III 30 Mei 2019 12:05

Vol verwachtingen begonnen we aan de tweede helft van onze week in Helsinki, Finland. Er zou eindelijk wat schot in de Kreaweek komen want we zouden onze filmpjes opnemen en beginnen monteren. En natuurlijk niet te vergeten: we mochten gratis pizza gaan proeven bij Via Tribunali!

Op woensdagochtend stond een sessie over planning, scripting en storyboarding gepland, gegeven door ene Alexandra, een Hongaarse docente. Met goeie moed, maar helaas net niet op tijd, stapten we het lokaal van de Kreaweek binnen. Mijn ogen – en ik denk die van vele anderen ook – begonnen al meteen te branden bij het zien van de introductieslide. Ze gebruikte een lelijke powerpointtemplate met bloemenmotief. Dat leidde ons totaal niet af van de zaak. Nee hoor.

De blikken van Mathi, Camille, Eline, Kato en mezelf kruisten elkaar al rollend met de ogen, en ook Sarah, die zich wat verderop bevond, kon haar eyerolling niveau niet onder controle houden. Maar, the best was yet to come… Comic Sans, animaties, tekstballonnetjes… Het leek precies een verborgen camera programma. Gelukkig maakte onze Pitch Bitch – de andere Camille – een einde aan het klakkeloos aflezen van een lelijke powerpoint door een heel terechte vraag te stellen over de tijd die we zouden krijgen om te brainstormen. De lecture werd meteen stilgelegd, want ook de andere docenten zagen dat het niet oké was. Daarna kregen we dus eindelijk wat brainstormtijd!

Voor we het wisten was het al middag en dat betekende GRATIS PIZZA! Joepie! Samen met mijn groepje – Tatjana, Shirley, Siem, Iina en Fabian – gingen we naar Via Tribunali. En het smaakte! Voor de rest van de namiddag maakten we nog wat opnames voor onze Customer Experience Video in Helsinki.

I want it that way in Helsinki

’s Avonds sprak ik terug af met de Chicken Wings om ergens te gaan eten en daarna zouden we naar een karaokebar gaan. Hoera! Camille had gehoord dat de woensdagavond dé uitgaansavond in Helsinki was, ideaal dus. We hadden via enkele Finse studenten wat namen gekregen van plekken waar we heen konden gaan. Toen we toekwamen bij de karaokebar kregen we meteen goed nieuws: alle drankjes aan de helft van de prijs!

Helaas was de karaokebar niet met aparte kamers. Dat betekende dus dat we zouden moeten zingen voor publiek… Als dat maar goed zou aflopen. Uiteindelijk bleek al het andere volk weg te gaan uit de karaokeruimte richting club, dus bleven wij over en besloten we onze kans te wagen. En voilà we waren vertrokken. Alle mogelijke muziek passeerde de revue. Van High School Musical tot Lady Gaga.

Of het aan ons zangtalent lag of niet, dat laat ik in het midden, maar er stroomde steeds meer volk toe in de karaokebar, maar wij waren intussen al lang over de schaamte die we aanvankelijk voelden. Het kwam op een bepaald moment zelfs zo ver dat de uitbater van de bar een duet had opgelegd voor Mathilde en hijzelf. We waren duidelijk een geliefd publiek, want ook andere vriendengroepjes wilden dat wij met hen meededen. Doordat we zoveel plezier hadden, verloren we het uur snel uit het oog waardoor we enkel nog de laatste tram richting onze AirBnb konden nemen. Afsluiten deden we natuurlijk met z’n allen in schoonheid met – hoe kan het ook anders – I want it that way.

Video’s monteren en mijn groepje negeren

Eerlijk is eerlijk. Opstaan was wat moeilijk op donderdag en voor de verandering waren we weer iets te laat. Oeps. Maar in mijn groepje was reeds beslist dat ik de video zou monteren, dus geen probleem. Zou je denken. Het is namelijk zo dat je maar met 1 persoon aan een montage kan werken, aangezien die op één bepaalde computer gemaakt wordt. Enkele leden van mijn groepje vonden het nodig om de hele dag over mijn schouder mee te kijken. Grrrr… Gelukkig slaagde Shirley erin om mij kalm te houden en goed verder te helpen! Maar uiteindelijk eind goed al goed. Buiten het feit dat Sarah ervoor zorgde dat er een virus op de Haaga-Helia Helia PC’s belandde. Ha ha.

’s Avonds gingen we nog iets eten en drinken met z’n allen. Iguana, een aanrader via via. We bestelden bijna allemaal een burrito, maar ik had die van mij specifiek zonder bonen gevraagd. Toen ons eten er aan kwam kreeg iedereen zijn maaltijd, behalve ik. Wat later ging ik gaan navragen of er iets was mislopen en de serveerster verontschuldigde zich uitvoerig en bood me nog een drankje van het huis aan. Toen mijn burrito er uiteindelijk aankwam, bleek het een verkeerde te zijn, want er waren bonen in verwerkt… Ai ai ai. Toen ik uiteindelijk – wanneer alle anderen al gedaan hadden met eten – mijn eten kreeg, was mijn honger eigenlijk al over. Ze boden me nog een dessertje van het huis aan, maar ik paste vriendelijk.

Op vrijdag waren we klaar voor de voorstelling van onze video’s en onze presentaties. Hierbij kan je de video van mijn groepje terugvinden.

Na een totaal overbodig jury-overleg werd de winnaar bekendgemaakt. Ze mochten een leuke prijs in ontvangst nemen en kregen zelfs een knuffel van Tanja. Joepie. Maar uiteindelijk moest iedereen er aan geloven, want ook wij moesten naar voor gaan voor een knuffel van Tulla. Over gênant gesproken…

Het weer was fantastisch en we sloten de dag af op een rooftopbar met enkele hapjes en drankjes. Het leven kan toch mooi zijn hé.

De zaterdag besloten we om wat uit te slapen, uitgebreid te ontbijten en daarna terug te keren naar Suomenliina, het eiland vlakbij Helsinki. De zon stond hoog aan de hemel en geloof het of niet, zonnecrème was nodig! We hebben er een gezellige picnic gehouden en bezochten ook de kanonnen, de duikboot die gebruikt werd tijdens de oorlog en enkele ruïnes. Afsluiten deden we op de kliffen, waar we getuige waren van het schouwspel van de zon en de zee. Waw, wat een week. Het was echt geweldig.

Bedankt aan Eline, Mathilde, Camille, Kato en Sarah voor de fantastische momenten die we samen beleefd hebben in Helsinki!

X,

Cams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top